fbpx

Se våra unika

Dryckesutbildningar

OM WINE LEGS
ACADEMY

Wine Legs – de berömda benen eller ”tårarna” som du ser rinna ner för glaset när du har snurrat ditt vinglas.

Vare sig du känner att du bara vill lära dig mer om vin eller om du vill bli sommelier och ha det som yrke så har vi kurser för dig. Vår utbildning Certifierad sommelier är på distans och du läser helt i din egen takt med hjälp av din elevportal samt kontakt med kursledare. Våra kortare vinkurser är även de på distans via en portal online och med videomaterial.

Se filmen om Sommelierutbildningen

Ett gediget avsnitt med vin och mat i kombination får du självklart tillgång till i utbildningen.

UTBILDNINGAR
ONLINE I DIN
EGEN TAKT

Känner du att du vill arbeta som sommelier eller bara bli en mästare på vin och mat och dryck i kombination? Då är yrkesutbildningen Certifierad Sommelier helt perfekt för dig.

Jag kan stolt presentera våra olika utbildningar och kortare kurser du kan hitta på den här sidan. Klicka dig gärna runt och läs lite mer om dem.

Under menyn Butik finns även handplockade vinrelaterade produkter som underlättar för dig i ditt vinprovande samt posters du kan pryda dina väggar med. Hoppas du hittar någonting du gillar.

 

Jennie Wallgren
Sommelier / kursledare

Certifierad Sommelier
Dryckesutbilding på distans

Ett framtidsyrke

Bli sommelier på distans

Innehåll i startpaketet certifierad sommelier

Yrkesutbildningen Certifierad sommelier ät helt på distans och du får tillgång till ditt material i din elevportal när du har gjort din beställning. Utöver materialet inne i portalen får du även fysiskt material hemskickat till dig som du har nytta av i utbildningen och i ditt framtida växande vinintresse.

När du är klar med dryckesutbildningen och godkänd får du även ditt certifikat och ett sommelierförkläde.

Recensioner

För mig har utbildningen varit en spännande och rolig resa från början till slut. Oavsett vad jag läst om; vintillverkning, rostning av fat, länder, druvor, vinstilar eller annat har det gett mig mersmak och lust att lära mig ännu mer! Utbildningens upplägg med olika block är pedagogiskt och lättförståeligt och kommentarer och feedback på uppgifterna konstruktiva. Att kunna läsa på distans och själv kunna planera studierna var en förutsättning för att det skulle vara möjligt för mig att göra detta och jag är så glad över möjligheten att få utveckla och ta mitt vinintresse till en ny nivå.

Linda

Certifierad Sommelier

Jag påbörjade denna utbildning som ett sidoprojekt och bara för att få kunskap och inspiration kring vin. Det som tilltalade mycket var flexibiliteten att kunna läsa i mitt egna tempo, vilket gjorde det möjligt att kombinera trots ett heltidsjobb. Upplägget och innehållet har varit väldigt pedagogiskt och lätt att ta till sig. Jag upplever att jag lärt mig oerhört mycket under en relativt kort tid. Kan varmt rekommenderas!

Roine Gabrielsson

Certifierad Sommelier

Jag anmälde mig till kursen i november 2022 därför upplägget med distansundervisning passade mig perfekt. När jag nu ett år senare blivit certifierad sommelier vill jag passa på att berömma kursmaterialet, upplägget och inte minst ledningen av kursledare.

Materialet på nätet var väldigt strukturerat och uppdelat i 7 block med efterföljande instuderingsfrågor. Mycket lätt att navigera, läsa och förstå vad som stod och varje blocks efterföljande frågor var kluriga och utmanande men väldigt roliga att göra.

Det som inte minst gjorde kursen till en klar 5 var bemötandet av kursledare från start till mål och hennes feedback på instuderingsfrågorna var genomtänkta, nyttiga och väldigt trevliga. Så tack Wine Legs för en mkt bra kurs!

Jonas

Certifierad Sommelier

Väldigt bra utbildning dä man lär sig massor i egen takt, funkar bra som helt nybörjar men även för dig som kan en del om vin.

Anders

Mycket bra utbildning

Verkligen kul och utvecklande utbildning samt examinationsuppgifter! Bra med öppna uppgifter där faktiskt tankar får komma fram. Fler dörrar öppnas hela tiden och nyfikenheten växer. Mycket bra och snabb respons från läraren genom utbildningen som verkligen lyfte mig som studerande. Förmedling av andra nyanser gjorde även att jag utvecklades som elev. Bra jobbat Wine Legs Academy!

Ulf

Utvecklande sommelierutbildning

Jättebra och lärorik kurs att gå helt på distans. Mycket bra feedback från läraren.

Anna

Certifierad Sommelier

Toppenutbildning där du kan läsa på bra i egen takt! Spännande innehåll och väldigt lärorikt utan att bli för tungrott. Man får bra feedback från läraren och materialet är väldigt användbart. Rekommenderar de som är nyfikna på en sommelier-utbildning denna!

Pontus

Riktigt bra utbildning!

En pedagogisk och rolig utbildning där jag lärde mig jättemycket. Ett stort bibliotek av druvor och vinstilar och snabb återkoppling från lärare på inlämnade uppgifter. Mycket bra!

Sara

Jag lärde mig otroligt mycket!

Bra och omfattande utbildning. Snabb återkoppling från lärare. Toppen!

Johan

SMidig distansutbildning

Super bra och mycket pedagogisk utbildning. Mycket bra hjälp från lärare och feedback. Lärde mig så mycket och nu är man är glad färdigutbildad sommelier.

Paola

Certifierad Sommelier

Det har verkligen varit fantastiskt att få lära sig mer och med hjälp kursledaren få snabb respons, input och vägledning har verkligen hjälpt mig att förstå allt inom vinets värd. Rekommenderar verkligen denna utbildning, det har varit väldigt inspirerande och utvecklande ett gå denna kurs. Tveka inte, bara gör det!!

Jeremia Strende

Certifierad Sommelier

Det har varit så roligt att få lära mig mer om vin hos Wine Legs! För mig som arbetar heltid inom ett helt annat område har uppskattat att kunna förkovra mig i all vinkunskap i min egen takt, och jag har sett fram emot varje tillfälle. Innehållet i utbildningen har varit tydligt strukturerat och mycket informativt. Utöver allt material som finns att tillgå på lärplattformen har kursledarens feedback på mina inskickade inlämningsuppgifter varit mycket lärorika och uppmuntrande. En jättebra utbildning som fått mig att vilja lära mig ännu mer om vin.

Hanna

Certifierad Sommelier

En mycket bra kurs som täcker ett stort ämne, men också ger möjlighet att fördjupa sig i områden av särskilt intresse.

Materialet är bra, uppdelat i greppbara avsnitt, och inlämningsuppgifterna bidrog mycket till inlärningen.

Snabb, klar och uppmuntrande feedback från Jennie. Jag rekommenderar verkligen denna kurs för den som behöver flexibilitet, och som vill fördjupa sig i vinets härkomst, stilar och kombinationer med mat.

Johan

Certifierad Sommelier

Är nu certifierad sommelier efter 2 års studier. En flexibel och professionell utbildning på distans som jag har gått vid sidan om mitt arbete. Bra material och feedback från kursledare, samt varierande och lärorika prov- och examinationsuppgifter. Mycket nöjd!

Sandra

En flexibel och professionell utbildning

Denna utb passade mig perfekt. Distans, i min egen takt, tid för repetition och roligt upplägg. Utbildningen kändes aldrig jobbig trots att jag jobbar heltid vid sidan om. Fantastiskt kul att lära sig om vin och mat och samtidigt kunna förstå skillnaden i olika viner. Rekommenderas.

Nichlas Broberg

Kul utbildning!

Bra material, lätt att följa och trevlig och lättillgänglig lärare i Jenny.

Joachim

Bra material!

Mycket trevlig och bred utbildning. Uppskattade den mycket. Snabb återkoppling av lärare.

Daniel

Proffsig utbildning

Jag har bara gott att säga om utbildningen, intressanta uppgifter, alltid snabba svar på frågor och inlämnade svar. Väldigt utförliga och lärorika kommentarer på alla inlämnade svar mm.

Anders

Jätteintressant och pedagogisk utbildning

För mig var det avgörande att kunna läsa på distans i egen takt och jag måste säga att jag genom kursen blivit positivt överraskad ett par gånger – pedagogiskt, innehållsrikt och ett bra upplägg. Känner framförallt att jag lärt mig mycket på resan. Jennies feedback och snabba återkoppling har jag också uppskattat väldigt mycket.

Linus

Mycket bra upplägg

Du är välkommen att höra av dig till oss med dina frågor

8 + 5 =