Nedan ser du de vanligaste frågorna och svaren

Allmänna frågor

Du kontaktar oss antingen via e-post [email protected], via telefon 0760-340 420 eller via brev:
Wine Legs Sweden AB
Vinga Fyrs Väg 14
423 41 Torslanda

Ja, det som tillkommer är inköp av vinflaskor, annars ingår allt annat du behöver i utbildningen. Vi kommer att prova en mängd olika viner i utbildningen men du kan givetvis köpa vissa sorter på glas i en vinbar om du inte vill köpa en hel flaska. Vill du köpa alla flaskor kommer det hamna mellan ca. 4000-5000 kr, när det gäller vår större utbildning Certifierad Sommelier, beroende på vilken prisklass du väljer att köpa.

Under semestertider så som sommar, jul och långhelger kan återkopplingstiden på inlämnade uppgifter förlängas något. I vanliga fall sker återkoppling på inlämningsuppgifter inom 1 vecka samt svar på mail inom 1-2 dagar.

Ja, det går jättebra! Vi har flera elever som studerar från andra länder än Sverige.

Istället för att göra beställning på hemsidan mailar du din beställning till oss med dina uppgifter till [email protected]. En manuell faktura på hela beloppet + frakt för ditt land skapas och ditt startpaket skickas så fort vi kan se din betalning (kort- och delbetalning är tyvärr inte möjligt). Du får också tillgång till din elevportal där allt inläsningsmaterial, lektioner och quiz finns, så du kan starta din utbildning.

Frågor om utbildningen

Eftersom vi endast har kurser och utbildningar på distans så startar du den när du vill. Du får tillgång till ditt inläsningsmaterial så fort du gjort din beställning.

Yrkesutbildningen Certifierad sommelier tar ca 5-7 månader att genomföra beroende på hur intensivt du väljer läsa. Du kan självklart välja att läsa på både längre tid och kortare tid om det passar dig bättre.

Du har tillgång till utbildningen i din portal tills du är godkänd och max i 2 år.

Inga särskilda förkunskaper krävs. Utbildningen kan läsas som nybörjare. När du är klar kan du titulera dig Certifierad sommelier och börja arbeta.

Utbildningen består av sju olika block/kapitel. Du får tillgång till varje block samt uppgifter i din elevportal så fort du blivit godkänd på aktuellt block. Till varje block följer övningsuppgifter i form av quiz som du genomför för att testa din kunskap. Varje block innehåller även inlämningsuppgifter som du mailar in till oss för bedömning. Uppgifterna kan både vara teoretiska och praktiska.

När du är godkänd på respektive block avslutas allt med ett certifieringsprov med teoretiska och praktiska uppgifter. Efter godkännande på certifieringsprovet kan du titulera dig Certifierad sommelier (Certificate Sommelier) och du får ditt certifikat.

Praktik är ingenting som ingår eller är obligatoriskt under utbildningen men självklart är det alltid bra att utföra någon form av praktik. Du ansvarar i så fall själv för att ordna med praktikplats och ser till att få ett intyg på att du gjort praktik som du kan visa upp för framtida arbetsgivare. Vi skriver gärna ett intyg på att du går utbildningen hos oss om det behövs.

Efter vår utbildning kan du, om du vill, gå en WSET 3 utbildning via annan utbildare om du önskar komplettera upp utbildningen till en internationell nivå genom att gå en utbildning på engelska och fördjupa dina kunskaper ytterligare.

Utöver att ansöka om medlemskap hos Svenska Sommelierföreningen kan du arbeta som sommelier på restauranger och hotell. En efterfrågan finns även hos Systembolaget och hos vinimportörer som kan behöva experter vid inköp av vin, öl och sprit till dryckessortimentet.

Fakturafrågor

Hela utbildningen Certifierad sommelier kostar 29.900 kr och du kan välja att betala utbildningen med kort, faktura eller delbetalning på 3, 6, 12 eller 24 månader via Billmate.

Du kan betala din utbildning med kort, faktura eller delbetalning på 3, 6, 12 eller 24 månader via vår betalpartner Billmate.

Nej, inte för tillfället. Du kan däremot få ett intyg på att du tänker läsa utbildningen om du vill prova att ansöka om studiestöd hos de olika fackförbunden.

Ånger / Reklamation

Påtala eventuella fel inom skälig tid efter att du upptäckt felet. Om en vara är skadad eller på annat sätt felaktig, ersätter vi dig kostnadsfritt med en ny vara. Fotografera skadan och kontakta oss.
E-post: [email protected]
Tel: 0760-340 420

När du mailar så glöm inte att uppge ditt ordernummer och fullständiga namn- och adressuppgifter.

Regeln om ångerrätt i lagen om konsumentskydd vid distansavtal och hemförsäljningsavtal gäller. Konsumenter har 14 dagars ångerrätt när de handlar på distans och utanför affärslokaler. Konsumenten kan använda Konsumentverkets standardblankett. Konsumenten har rätt att undersöka varan men varan ska återlämnas i befintligt skick för att ångerrätten ska gälla. Konsumenten ska betala returfrakten om de ångrar sig. Vid specialtillverkade produkter som till exempel posters med egen text, gäller inte ångerrätten. För näringsidkare gäller inte ångerrätten.

När du tagit emot ditt startpaket har du 14 dagars ångerrätt. Kontakta oss inom dagarna för ångerrätten och meddela att du ångrat ditt köp. Ångerrätten gäller endast obruten förpackning. Önskar du returnera ditt startpaket står du själv för returkostnaden. Har du hunnit betala din faktura, återbetalar vi beloppet till dig via ditt konto inom 14 dagar från det att varan eller kopia på inlämningskvitto emottagits.

Returadress:
Wine Legs Sweden AB
Vinga Fyrs Väg 14
423 41 Torslanda