KÖPVILLKOR

Köpvillkoren för privatpersoner presenteras i sin helhet först, följt av köpvillkoren för företag.
Senast uppdaterad 2021-03-11. Vi reserverar oss för eventuella tryck- och skrivfel.

 

Allmänt
Wine Legs Sweden AB (benämns Wine Legs nedan) säljer utbildningar inom dryck samt vinrelaterade produkter så som posters och provningsblock till privatpersoner inom Sverige. Wine Legs material i alla utbildningar är upphovsrättsskyddat och får inte kopieras, spridas eller användas utan Wine Legs godkännande. Betalning sker via faktura, kort eller delbetalning via Billmate. Leveranser skickas via Postnord eller DHL. Följande villkor gäller för beställning av produkter från Wine Legs Sweden AB till konsument.

Beställning
När du slutfört din beställning skickas en orderbekräftelse till din e-postadress. I bekräftelsen finner du alla uppgifter om produkterna, priser, fakturerings- och leveransadress. Är något fel i beställningen bör du omedelbart kontakta oss via e-post till [email protected] Försäljning kan ej ske till omyndig eller beställare under 18 år.

Priser
Priserna i butiken anges i SEK (Svenska kronor) och alla priser är inklusive 25 % moms (böcker 6 % moms). Vi reserverar oss för prisändringar orsakat av prisändring från leverantör, feltryck i prislistan samt felaktigheter i priser beroende på felaktig information och förbehåller oss rätten att justera priset.

Betalning och frakt för privatpersoner
För privatpersoner gäller konsumentköplagen samt distansavtalslagen.

Betalningsalternativ

Betalning med faktura
Du kan välja att betala med faktura via Billmate. Läs villkoren för Billmate faktura här. En fakturaavgift på 19 kr debiteras. Fakturan skickas via e-post till den e-post adress du anger vid köptillfället.

Betalning med kort
Du kan välja att betala med Visa eller MasterCard via Billmate. Läs villkoren för Billmate kort här.

Delbetalning
Du kan välja att delbetala på 3, 6, 12 eller 24 månader via Billmate. Läs villkoren för Billmate delbetalning här.

Frakt

På alla leveranser inom Sverige tillkommer en fraktavgift på för närvarande 59 kr.

Paket med posters skickas med DHL via tjänsten ServicePoint som levereras till ditt närmaste ombud. Försändelsen kan spåras via kollinummer. Försändelsen har avsändaren: Kreativa Posters.

Paket med utbildningar och övriga vinprodukter skickas med Postnord som levererar till brevlåda om möjligt, annars till närmaste ombud. Försändelsen kan spåras via kollinummer. Försändelsen har avsändaren: Wine Legs Sweden AB.

Transportskada anmäls till det utlämningsställe där du hämtat ut varorna. Om du upptäcker skadan då du kommit hem tar du med hela paketet (varor och emballage) till utlämningsstället för en skadeanmälan.

Ej uthämtade paket
Hämtar du ej ut dina varor som du beställt så debiteras du vår kostnad för att skicka ditt paket fram och tillbaka samt lagerkostnad. Kostnaden för detta är för närvarande 195 kr. Ej uthämtat paket räknas inte som hävning av ditt köp. Du måste enligt svensk lag alltid meddela oss vid nyttjande av ångerrätt, reklamation, byte eller retur av din beställning. 

Leveranstider

Leveranser inom Sverige
Våra normala leveranstider ligger på 3-5 vardagar, efter lagd beställning, beroende på lagerstatus. Längre leveranstider än angivet kan förekomma under perioder då vi har hög belastning p.g.a. hög orderingång, lagerslut, förseningar från tillverkaren, semestertider mm.

Personuppgifter och sekretess
Vi sparar inte dina kunduppgifter till annat än fullföljning av din beställning samt direktreklamsändamål. Interiörskolan är ansvarig för behandling av de personuppgifter som du lämnar till oss och informationen behandlas enligt gällande Dataskyddsförordning (GDPR). Läs mer på vår hemsida.Du som kund är införstådd med att Interiörskolan och samarbetspartners behandlar personuppgifter om dig som kund för att kunna administrera leveransen av produkten som du som kund har samtyckt till. Du kan alltid begära rättelse, utdrag samt att vi tar bort dina uppgifter från vårt register genom att maila oss på [email protected]. Läs mer om GDPR här.

Ångerrätt
Regeln om ångerrätt i lagen om konsumentskydd vid distansavtal och hemförsäljningsavtal gäller. Konsumenter har 14 dagars ångerrätt när de handlar på distans och utanför affärslokaler. Konsumenten kan använda Konsumentverkets standardblankett. Konsumenten har rätt att undersöka varan men varan ska återlämnas i befintligt skick för att ångerrätten ska gälla. Om konsumenten loggat in i sin elevportal och tagit del av copyrightskyddat material är produkten nyttjad och ångerrätten gäller därmed inte. I välkomstbrevet, som både mailats ut och skickats ut via brev, har du som konsument tagit del av vad utbildningen innehåller och i och med inloggning i din elevportal godkänner du som konsument att du vill fortlöpa med utbildningen och avsäger dig därmed ångerrätten enligt undantag i lagen, med hänvisning till kapitel 11 $ 11, vilket innebär att när du som kund påbörjar utbildningen upphör ångerrätten. Konsumenten ska betala returfrakten om de ångrar sig.
Ångerrätten gäller ej för vara som är specialbeställd eller specialtillverkad för dig som kund. Regeln om ångerrätt i lagen om konsumentskydd vid distansavtal och hemförsäljningsavtal gäller då inte. Ångerrätten gäller ej för näringsidkare.

Reklamation
Meddela varför du inte godtar varan samt ange på vilket sätt du anser att varan är felaktig på [email protected]. Inom skälig tid så hjälper vi dig med hur du går vidare. Om varan skadas eller kommer bort då du återsänder den är du betalningsansvarig. Varan skickas till: Wine Legs Sweden AB, Vinga Fyrs Väg 14, 423 41 Torslanda. När vi mottagit varan och godkänt reklamationen, gör vi något av följande:

  • Reparerar varan (om möjligt)
  • Skickar en ny identisk felfri vara.
  • Återbetalar dig varan. Kostnaden för returfrakten betalas ut till dig retroaktivt, efter godkänd reklamation.

Vid ersättningsleverans står Wine Legs för fraktkostnaden.

Meddela alltid eventuell reklamation snarast möjligt. Du har enligt lag, reklamationsrätt på din vara i 3 år. Reklamationsrätten täcker endast ursprungliga fel, dvs fel som fanns på varan vid leverans. Reklamationsrätten gäller inte i de fall då vi ej kan hitta något fel på produkten eller då du orsakat skadan själv. Vi accepterar Allmänna reklamationsnämnden (ARN) och vid eventuell tvist följer vi Allmänna reklamationsnämndens rekommendationer.

Produktinformation
Vi reserverar oss för eventuella tryckfel på denna webbsida samt slutförsäljning av produkter. Du studerar helt i ditt eget tempo. Du har tillgång till utbildningen i din portal tills du är godkänd och max i 2 år. Wine Legs har rätt att genomföra nödvändiga bearbetningar och uppdateringar av allt material i utbildningar och kurser även under pågående utbildning/kurs.

Force Majeure
Vi tar inget ansvar för förseningar/fel till följd av omständigheter utanför företagets rådande såsom arbetskonflikt, eldsvåda, krig, myndighetsbeslut, förminskad eller utebliven leverans från leverantör. Vidare tas inget ansvar för eventuella förändringar på produkter/produktegenskaper som ändrats av respektive leverantör och andra faktorer utanför vår kontroll. Företaget ansvarar heller aldrig för direkt eller indirekt skada/förlust som kan uppstå för kund.

Företagsinformation

Postadress:
Wine Legs Sweden AB
Vinga Fyrs Väg 14
423 41 Torslanda

Kontouppgifter:
Bankgiro: 5623-3992

Du kan kontrollera bankgironummer här

Org.nr:
559300-0952

Momsreg.nr:
SE559300095201

Ladda ner villkoren i varaktig form här.